- 240 g sušienok / použila som perníky, ktoré nám ostali od Vianoc :D
- 120 g roztopeného masla
- 500 g tvarohu / najlepšie jemný
- 3 lyžice biely jogurt
- 6 PL medu alebo agave sirup, prípadne iné sladilo
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 3 vajcia (bielka a žĺtka oddelene)
- 2 PL kukuričného škrobu / alebo vanilkový puding /
- 1 PL vanilkový proteín - odporúčam tento https://nskn.co/tLpj5n / ak nedáte,nic sa nedeje 🙂
- ovocie na ozdobu podľa chuti
Postup :
Predhrej si rúru na 170°C.
V miske si zmiešaj rozdrvené sušienky/ prípadne medovníčky, ak máš doma ako ja / s roztopeným maslom. Vysyp do tortovej formy a lyžicou rovnomerne poutláčaj na dno a boky formy. Vlož do rúry a daj korpus piecť na 15 minút pri 170 °C.
Medzitým si priprav krém.
V miske rozmiešaj tvaroh, jogurt, pridaj agave sirup alebo med a poriadne premiešaj. Pridaj žĺtka, vanilkový extrakt, vanilkový proteín a kukuričný škrob (príp. vanilkový puding) a miešaj, kým sa nám ingrediencie prepoja. Mixer k tomu nepotrebuješ. Bielka si vymiešaj n tuhý sne a do vymiešaného tvarohu pridaj po lyžičkách. Takto ti vznikne ľahký nadýchaný krém, ktorý nalej na vychladený korpus a daj piecť.
Uber teplotu na 150°C. Do rúry si môžeš dať aj plech s vodou, aby ti koláč počas pečenia vrchu nepraskol.
Prvú fázu peč 30 minút na 150°C aj s plechom s vodou, ktorý si polož na dne rúry.
Druhú fázu si vyber plech s vodou a peč ďalších 20 minút na 150°C.
Po upečení nechaj koláčik vychladiť a podávaj s ovocím ..
Receptom som sa inšpirovala Lenivou kuchárkou :)
Nech chutí!
Zuzka