Tvarohový koláčik

06.03.2021
  • 240 g sušienok / použila som perníky, ktoré nám ostali od Vianoc :D 
  • 120 g roztopeného masla
  • 500 g tvarohu / najlepšie jemný
  • 3 lyžice biely jogurt
  • 6 PL medu alebo agave sirup, prípadne iné sladilo
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 3 vajcia (bielka a žĺtka oddelene)
  • 2 PL kukuričného škrobu / alebo vanilkový puding /
  • 1 PL vanilkový proteín - odporúčam tento https://nskn.co/tLpj5n / ak nedáte,nic sa nedeje 🙂
  • ovocie na ozdobu podľa chuti

Postup :

Predhrej si rúru na 170°C.

V miske si zmiešaj rozdrvené sušienky/ prípadne medovníčky, ak máš doma ako ja / s roztopeným maslom. Vysyp  do tortovej formy a lyžicou rovnomerne poutláčaj na dno a boky formy. Vlož do rúry a daj korpus piecť na 15 minút pri 170 °C. 

Medzitým si priprav krém.

V miske rozmiešaj tvaroh, jogurt, pridaj agave sirup alebo med a poriadne premiešaj. Pridaj žĺtka, vanilkový extrakt, vanilkový proteín a kukuričný škrob (príp. vanilkový puding) a miešaj, kým sa nám ingrediencie prepoja. Mixer k tomu nepotrebuješ. Bielka si vymiešaj n tuhý sne a do vymiešaného tvarohu pridaj po lyžičkách. Takto ti vznikne ľahký nadýchaný krém, ktorý nalej na vychladený korpus a daj piecť.

Uber teplotu na 150°C. Do rúry si môžeš dať aj plech s vodou, aby ti koláč počas pečenia vrchu nepraskol. 

Prvú fázu peč 30 minút na 150°C aj s plechom s vodou, ktorý si polož na dne rúry.

Druhú fázu si vyber plech s vodou a peč ďalších 20 minút na 150°C.

Po upečení nechaj koláčik vychladiť a podávaj s ovocím ..

Receptom som sa inšpirovala Lenivou kuchárkou :) 

Nech chutí!

Zuzka 


Foto postup :


Ďalšie články na mojom blogu 

Milé dámy, Vianočné obdobie sa blíži a ja som pre Vás spravila výber kolekcií, ktoré sa zameriavajú na starostlivosť o vašu pleť a vlasy. Pri jednotlivých kolekciách máte priložený preklik na už predpripravený košík spolu aj s 15€ kreditom na poníženie nákupu a 10% zľavou na celý balíček. Tieto starostlivo vybrané produkty sú ideálne nielen pre...

Chceš ma kontaktovať?