Špaldová bábovka
Keďže som prišla na to, že špaldová múka mi najviac vyhovuje, tak som začala z nej piecť všetko. Absolútne ma nenafukuje a čo je asi pre každú ženu základ, tak moja váha nejde hore ale skôr išla dole...čo je geniálne :D tak poďme na recept
Ingrediencie
200g hladká špaldová múka
1 šálka kokosový cukor / ak nemáte, použite taký aký máte doma
1 vanilkový cukor
200g biely jogurt
100ml olej
2 vajíčka
Prášok do pečiva
1 lyžica kakaa
Olej a múku na vymastenie formy na pečenie
Postup:
Predhrej si rúru na 170°C
Vymiešaj si celé vajíčka s cukrom - kokosovým i vanilkovým - do peny. Ja miešam aj 5 minút, aby vznikla krásna nadýchaná pena a aby sa poriadne rozpustil cukor.
Do vajíčkovej zmesy pridaj postupne jogurt, olej, postupne pridávaj aj múku s kypriacim práškom a vyšľahaj hladké cesto.. Ak už máš múku v ceste, nieje potrebné už dlho miešať.
2/3 cesta nelej do formy a zvyšnú časť premiešaj s preosiatou lyžičou kakaa..Kakaove cesto následne nalej na svetlú časť cesta.
Peč v predhriatej rúre na 170°C 30 minút..skontroluj špáradlom či je cesto upečené a potom už si len užívaj chuť pravej bábovky :)