Obľúbený Coleslaw šalát
Tento šalát patrí medzi naše obľúbené a po neustálom rozmýšľaní či ho spraviť, som sa konečne na to dala. Je jednoduchý a to sa mi tom najviac páči.
História šalátu coleslaw nás zavedie do Holandska, kde sa pôvodne podával teplý. Jeho názov sa po stáročia vyvíjal z holandského koolsalade, čo znamená kapustový šalát, cez koolsla, cold slaw a cole slaw až po dnešný coleslaw. "Kool" v holandčine znamená kapusta a "sla" je holandský výraz pre šalát. Netrvalo dlho a Koolsla dostal "poangličtený" názov Coleslaw.
Ako si spravíš Coleslaw šalát?
Potrebuješ :
1ks bielej kapusty
1 veľký kus mrkvy
Zálievka:
Dve veľké lyžice majonézy
Dve kopcovité lyžice kyslej smotany / ja som použila 18%
80g cukor / ja som použila trstinový
30ml ocot
šťava z jedného citróna
10g soľ
Postup
1, Očisti si hlávku bielej kapusty a mrkvu - tie potom nastrúhaj na stredne veľké rezance.
2, Priprav si zálievku. Zmiešaj majonézu, kyslú smotanu, cukor, ocot, šťavu z jedného citróna a soľ. Poriadne premiešaj metličkou, aby sa ti cukor rozpustil Zálievka má mať výraznú kyslejšiu chuť.
3, Pripravenú zálievku nalej na zeleninu a premiešaj. Takto pripravený Coleslaw šalát daj na pár hodín schladiť do chladničky.
4, Je výborný ako príloha k mäsku
Ak ti tento môj recept chutí, ta ma veľmi poteší tvoja fotka alebo komentár.
Prajem dobrú chuť!
Zuzka