Kokosovo-tvarohový koláč
Suroviny
- 130 g sušienok Bebe
- 50 g kokosu
- 70 g masla
- Plnka :
- 200 ml kokosového mlieka
- 350g mascarpone/ alebo iný krémový syr
- 250 g polotučného tvarohu
- 80 g práškového cukru
- 40 g kokosu
- 3 vajcia
- kúsok masla
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravte korpus. Sušienky rozdrvte alebo rozmixujte najemno. Zmiešajte ich s kokosom. Maslo rozpustite a zalejte ním sušienkovú zmes. Dôkladne premixujte ešte v mixéri, aby sa všetko prepojilo.
2. Krok
Dno formy na pečenie vyložte papierom na pečenie a boky vytrite maslom. Sušienkovú zmes rovnomerne naneste na dno formy a popritláčajte. Vložte do rúry predhriatej na 180 °C na 10 minút .
3. Krok
Než sa korpus upečie, pripravte si náplň. Kokosové mlieko (v obale) vložte na niekoľko minút do horúceho vodného kúpeľa, aby povolil tuk v mlieku a netvoril v náplni hrudky. Tento krok určite nevynechajte. Použite tučné mlieko, má lepšiu chuť. Zahriate mlieko potom v mise prešľahajte s mascarpone alebo iným krémovým syrom, tvarohom, práškovým cukrom a kokosom. Len krátko zašľahajte vajcia. Ak by ste zmes s vajcami šľahali dlho, mohlo by sa stať, že by počas pečenia alebo chladnutia vznikla v cheesecaku prasklina.
4. Krok
Hotovú zmes nalejte na predpečený korpus a teplotu rúry znížte na 160 °C. Pečte 70 minút. Po upečení nechajte úplne vychladnúť. Pred servírovaním môžete ozdobiť plátkami kokosu a ovocím.
Dobrú chuť!
S láskou Zuzka